Tuesday, 28 February 2012

ZAMAN SEKOLAH


Semasa di sekolah dulu......








Hahaha......

TABLET


SAD Day in My Life...-Booku








U know what, U should eating this!!! 


THISS ISSSS ALSO TABBBBBLETTTT IDIIIOTTT!!!! (ANgry)






Sunday, 26 February 2012

PANDU

HAri ni first time Booku nak pandu keter....








............................dan Booku mula startkan kenderaan BOOku......












.....................Apa!!? Sekurang-kurangnya bergerak jugak kan? Ceh! Jeles!

Friday, 24 February 2012

PENCEMARAN GLOBAL

Semalam, Booku telah sound kawan Booku...Booku memang pantang betul dengan orang yang tak tahu menjaga alam nih....









Haaa...kan dah kene ahahahahaa

Thursday, 23 February 2012

SALESMAN : KALIS PELURU






KUASA TELOR

Pagi ni  Nenek Zanariah bangun awal sebab nak pi kutip telor ayam kat reban belakang rumah. Cadang Nenek Zanariah, kalau makan telor goreng mata kebau pon sodap jugakkkk ni!


So, Nenek Zanny * nama glamour kat kampung.
Pun jalan pergi ke reban. Fulamak! Tengok ada 5 biji telor ayam yg masih fresh!

Hish! Tak senonoh betol perangai Nenek Zarry ni. Dah tua pon tak menyabar. Lalu, Nenek Zarry pon balik rumah sambil bawak 5 biji telur ayam. Tamak sungguh dirimu wahai Nenek Zarry!!!!!!!!!


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Akhirnya siap jugak telor goreng mata kebau Nenek Zanny. 

Tapikan ayam tu tak puas hati....Dia cuba cari telurnya...


Eh????
Pahal ayam dekat atas tu? Dia tak tau ke telur dia dah dimasak??? Itu telur goreng mata kebau lah! Bukan telur ayam!!!! 
Huahuahua

Wednesday, 22 February 2012

First day



WAKTU BOOKU KECIK2 DULU~




PS : TO ME EVERYDAY IS FIRST DAY >.<

HUTANG

Satu hari sorang Ah Long datang jumpa Booku....Nak mintak duit!



Dalam keadaan genting, datang pulak penjual Aiskrim~...weee Booku suka aiskrim tau..





Booku nak sangat2 Ais krim.....Aiskrim2!!... tapi Booku takde duit, then Booku dpt idea...




,............................!!!!!!!!



Aiskrim tak dapat...Buku lima yang dapat...ngeh =.=

TUAN DAN CIK BLOG YANG AWESOME!

Suatu hari ditepi pulau ...


Hehehe!

*Jangan marah ye Booku!

MekDONULD ke ITIK?

Hari ni Ori teringin benar nak makan Mekdi. Yelah, dah bertahun-tahun tak makan mekdi. So, dia terasa nak dinner dengan mekdi je.

Tapi disebabkan kemalasan dah control diri Ori, dia cadang nak call delivery je. Mudah dan tak menyusahkan diri sendiri. Muahaha! So, Ori pun carilah nombor tepon Delivery mekdi.

Tapi .................................. yang memusyiklan Ori adalah ..........................................!!!!!

Donald = Itik. Jadi, Ori lebih suka cakap Bahasa Malaysia. Bahasa Jiwa Bangsa kan?


So, Ori pun order dia nak "MAu Mek ItiK" = (burger mcDONALD!!!) 
Dah order, Ori pun tunggu ............ 
Tak berapa lama, sampai pon makanan yang ditunggu-tunggu!!!!!!!!!!!!!! 

 Rupa-rupanya! Bukan Burger yang dapat, tapi ITIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Terkejut berok dibuatnya!!!!!!!!


Sehari Ori tak nak makan sebab kecewa dan menyesal sebab cakap ITIK *Translatelah kononnya!!!

PS :Akhirnya Ori dpt tau bahawa Donald tu sbenarnya bukan Itik!   Tak guna punya Donald Duck! Kacau Kamus Ori jaa...benci! 





Tuesday, 21 February 2012

JAM!

Booku takde jam loceng..Jadi,


Booku guna ayam jer...ehehe...tradisional tak?





Berjalan Di Taman Tema 2


Satu hari Booku pergi ke Taman Tema lagi...Booku nak make sure yang apa yang Booku tngok tu betul....Nasib Booku baik...dia still kerja kat situ~








Then, satu saat bila dia berehat dari kerjanya...Booku fikir inilah peluang Booku ehehe


Booku akhirnya dapat tangkap dia....eheheh akan terbongkar lah rahsia dia..Maskot ni konfom binatang jugak yang pakai..konfom punya...




Setelah bergelut...Akhirnya Booku berjaya cabut kepala dia...yeee..dannnn




???????????????????



 BERUANG  BETUL!!????



BALIK RUMAH BOOKU demam sebulan.....

Monday, 20 February 2012

SUATU HARI DI TAMAN TEMA

 Satu hari Booku jalan2 kat sebuah Theme Park....Booku terlihat satu Maskot beruang yang comey....Tengah kasi belon percuma dekat budak2...




Setelah seketika kendian, Maskot tu pon berhenti berehat~



 Dia pon tanggal kepala Maskotnya...dan..........




.....................................................!!!





APEKAH ITU!!!!?????? BINATANG DALAM BINATANG!!!?????????


Balik jer rumah, Booku demam seminggu...>.<

Sampah ke Kulit pisang?

Suatu hari di sekolah, Ori berjalan menuju ke koridor kerana masa rehat hampir tamat. Ori membawa pisang untuk makanan waktu rehatnya. Diet lah sekali-sekala.

Dari jauh, Ori dah nampak pun tong sampah tetapi dia buat derk je!

Ori jalan melintasi tong sampah tadi dan mengoyak kulit pisang dengan rakusnya sebab dah lapar sangat.
Tanpa Ori sedari, Booku berjalan menuju ke arah Ori sambil bernyanyi kecil.

Selesai makan, Ori pun buang aje kulit pisang tadi di koridor dengan selamber dan hati keringnya itu. Booku pula memanggil-manggil Ori sambil berlari. Tanpa di sedari, Booku ingat kulit pisang tadi hanya sampah kering, last sekali, Booku jatuh terlentang. Ori pula menyesal dengan sikap pentingkan diri sendirinya itu.

*Moral, jadi perlulah kita menjaga kebersihan alam demi keselamatan orang lain dan diri sendiri. INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG! Hehehe!

Sunday, 19 February 2012

SALAH LUKIS

BOOku memang minat lukeyh...Hobilah dikatakan....Suatu hari Booku nak cuba lukeyh haiwan plak...




Setelah berhempas-pulas melukis...akhirnya siap jugak lukisan BOoku....




Booku masih lagi tidak mengerti......KENAPA SETIAP KALI BOOKU NAK LUKIS LAIN, LAIN PULAK JADINYAAAA!!!!!??????????

MAK AYAH

 Satu hari Booku pergi jumpa kawan Booku...Booku tanya dia satu soklan...



Tak patut panggil mak ayah camtuh...ish3...Jahat kawan Booku tu...